PRZETWÓRSTWO, PRODUKCJA I LOGISTYKA

Pełna kontrola nad produkcją i łańcuchem dostaw stanowi gwarancję wysokiej jakości produktów Rigoni di Asiago. Nad łańcuchem dostaw czuwa centrum operacyjne Rigoni di Asiago, odpowiedzialne za strategiczne zarządzanie działalnością.

Zakład produkcyjny położony jest pośród dziewiczych, zielonych zboczy płaskowyżu Asiago. Każdego roku firma przetwarza tam około 6000 ton owoców.

Cały cykl jest zautomatyzowany i kontrolowany przez najnowocześniejszą technologię, a każdy krok rejestrowany, co umożliwia monitorowanie surowców.

Następnie gotowe produkty są magazynowane w centrum logistycznym w pobliżu Werony, które zostało rozbudowane w 2017 roku w związku z rosnącym popytem. W 2018 roku w Albaredo d’Adige otwarto nowy zakład produkcyjny wyposażony w najnowocześniejszy sprzęt i technologię.

EKOLOGICZNIE NA CAŁEJ LINII

Firma Rigoni di Asiago od zawsze korzystała z własnych surowców pochodzących z gospodarstw należących do Rigoni di Asiago oraz z surowców od zaufanych pszczelarzy, którzy zawierają długoterminowe umowy na wyłączność z rodziną prowadzącą przedsiębiorstwo.

Wszystkie uprawy oraz ule podlegają rygorystycznym kontrolom przeprowadzanym wiele razy w ciągu roku. Ponadto włoscy rolnicy i pszczelarze dostarczają włoski miód oraz śródziemnomorskie owoce, takie jak pomarańcze, cytryny, mandarynki, brzoskwinie, morele, figi, śliwki i wiśnie.

Organiczne uprawy Rigoni di Asiago są zlokalizowane w Bułgarii, gdzie sprzyjające warunki klimatyczne umożliwiają produkcję dużej części wysokiej jakości owoców, z których powstają przetwory z serii Fiordifrutta. Wszystkie uprawy i gospodarstwa w Bułgarii są nadzorowane przez włoskich agronomów specjalizujących się w rolnictwie ekologicznym.

Odbieramy ponad 5500 ton owoców rocznie, w tym truskawki, jagody, jeżyny, borówki, czereśnie, maliny, porzeczki, agrest, jabłka oraz tarninę.

TOP