Historia Rigoni di Asiago jest prosta. Opowiada o pasji, miłości do natury i głębokiej więzi z miejscem pochodzenia. Od zawsze używamy wysokiej jakości, ekologicznych składników, aby móc oferować produkty dobre zarówno dla ludzi, jak i dla środowiska.
Od produkowanego w tradycyjny sposób miodu po wyroby takie, jak Fiordifrutta, Dolcedì i Nocciolata, produkty Rigoni di Asiago podbiły serca milionów rodzin we Włoszech i na całym świecie.
O sukcesie firmy zdecydowała miłość do środowiska naturalnego w rodzinie, która pracuje w kontakcie z przyrodą i zgodnie z nią. Wybór produktów ekologicznych wynika z niezłomnej wiary w lepszą, zrównoważoną przyszłość zarówno dla współczesnych konsumentów, jak i dla przyszłych pokoleń.
Właśnie tą drogą firma Rigoni di Asiago podąża od wielu lat.
Lata 20
1923
Wielka przygoda zaczęła się od pasji Nonny Elisy i produkcji miodu.
Lata 70
1979
W miarę rozwoju firmy następuje dywersyfikacja i rozszerzenie asortymentu.
Lata 90
1990
Otwarcie nowego zakładu produkcyjnego na płaskowyżu Asiago. 1992
Wszystkie wyroby otrzymują certyfikat produktów ekologicznych. 1996
Na rynek wchodzi Fiordifrutta.
XXI wiek
2005
Otwarcie nowego centrum logistycznego w pobliżu Werony. 2006
Fiordifrutta zostaje liderem na rynku włoskim (dane firmy Nielsen). 2008
Na rynek wchodzą marki Nocciolata i Dolcedì 2009
Po wejściu na rynek w USA firma rozszerza zakres swojej działalności o Francję. 2016
Do oferty wchodzi Nocciolata bez dodatku mleka. 2017
Otwarcie nowej linii produkcyjnej kremu Nocciolata w Albaredo d'Adige. 2018
Na rynek wchodzi Nocciolata Bianca.
TOP
This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here. By continuing to browse, you consent to the use of cookies.