CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA

1 – Dlaczego Wasze produkty są zapakowane w ośmiokątne słoiczki?

Firma Rigoni di Asiago od zawsze sprzedaje swoje produkty w ośmiokątnych słoiczkach. Ten kształt jest naszym znakiem firmowym, który sprawia, że nasze produkty są rozpoznawalne na półce, a my po prostu go uwielbiamy.

2 – Dlaczego w kremie Nocciolata czasami można trafić na niewielkie grudki?

Nocciolata to produkt ekologiczny i w 100% naturalny. Grudki powstają ze względu na tłuszcz wykorzystywany do produkcji kremu, czyli olej słonecznikowy i masło kakaowe. Są to naturalne, modyfikowane metodami niechemicznymi tłuszcze, które zachowują swoje naturalne właściwości fizyczne. Masło kakaowe jest tłuszczem nierafinowanym, który w niskich temperaturach wykazuje tendencję do powrotu do swojego naturalnego stanu poprzez krystalizację, aż do osiągnięcia stanu stałego. To jest przyczyną powstawania „grudek”. Proces krystalizacji jest całkowicie naturalny i nie wpływa na jakość produktu. Grudki można z łatwością rozpuścić, ogrzewając słoiczek do temperatury pokojowej (około 24–25°C), a następnie mieszając produkt.
To takie samo zjawisko, jakie występuje w czekoladzie i wyrobach czekoladowych.
Aby zapobiec jego występowaniu, dodaliśmy fazę „dojrzewania” (czyli okres przechowywania w temperaturze kontrolowanej) do procesu produkcji, aby maksymalnie ustabilizować konsystencję produktu.

3 – Gdzie mogę kupić Wasze produkty?

Zapraszamy do kontaktu pod adresem: [email protected] , aby otrzymać informacje o dystrybutorze w danym regionie.

4 – Czy Wasze produkty można kupić przez Internet?

Obecnie firma Rigoni di Asiago nie dysponuje zapleczem logistycznym, które umożliwiałoby prowadzenie sprzedaży bezpośrednio na rzecz konsumentów, dlatego nie prowadzimy internetowej sprzedaży naszych produktów.

 

TOP