Firma Rigoni di Asiago od zawsze sprzedaje swoje produkty w ośmiokątnych słoiczkach. Ten kształt jest naszym znakiem firmowym, który sprawia, że nasze produkty są rozpoznawalne na półce, a my po prostu go uwielbiamy.
Nocciolata to produkt ekologiczny i w 100% naturalny. Grudki powstają ze względu na tłuszcz wykorzystywany do produkcji kremu, czyli olej słonecznikowy i masło kakaowe. Są to naturalne, modyfikowane metodami niechemicznymi tłuszcze, które zachowują swoje naturalne właściwości fizyczne. Masło kakaowe jest tłuszczem nierafinowanym, który w niskich temperaturach wykazuje tendencję do powrotu do swojego naturalnego stanu poprzez krystalizację, aż do osiągnięcia stanu stałego. To jest przyczyną powstawania „grudek”. Proces krystalizacji jest całkowicie naturalny i nie wpływa na jakość produktu. Grudki można z łatwością rozpuścić, ogrzewając słoiczek do temperatury pokojowej (około 24–25°C), a następnie mieszając produkt.
To takie samo zjawisko, jakie występuje w czekoladzie i wyrobach czekoladowych.
Aby zapobiec jego występowaniu, dodaliśmy fazę „dojrzewania” (czyli okres przechowywania w temperaturze kontrolowanej) do procesu produkcji, aby maksymalnie ustabilizować konsystencję produktu.
Zapraszamy do kontaktu pod adresem: [email protected] , aby otrzymać informacje o dystrybutorze w danym regionie.
Obecnie firma Rigoni di Asiago nie dysponuje zapleczem logistycznym, które umożliwiałoby prowadzenie sprzedaży bezpośrednio na rzecz konsumentów, dlatego nie prowadzimy internetowej sprzedaży naszych produktów.