ZOBOWIĄZANIE WOBEC NATURY

Kontrola i bezpieczeństwo, aby na Twój stół trafiało tylko to, co najlepsze.

Nasze wyroby produkujemy w dziewiczych obszarach o sprzyjających warunkach klimatycznych. Jak na produkty ekologiczne przystało, w naszych wyrobach nie stosujemy sztucznych aromatów ani dodatków chemicznych. Nasze produkty są dobre z natury.

Certyfikaty: potwierdzenie naszej misji.

  • Certyfikaty ekologiczne

    W 1992 roku firma Rigoni di Asiago otrzymała swój pierwszy certyfikat żywności ekologicznej. Jednostką certyfikującą jest Bioagricert Srl, posiadająca autoryzację włoskiego Ministerstwa Rolnictwa i Polityki Leśnej.

  • Certyfikat koszerności

    Certyfikat ten potwierdza, że opatrzona nim żywność jest zgodna z wymaganiami stawianymi żywności koszernej. Słowo „koszerny” oznacza „zgodny z zasadami”, „odpowiedni” lub „dozwolony” w odniesieniu do reguł żywieniowych judaizmu.

  • Certyfikat wegański

    Certyfikat wegański: potwierdza, że produkt spełnia określone normy jakościowe, które zakładają brak produktów spożywczych, składników, dodatków i substancji pomocniczych w przetwórstwie pochodzenia zwierzęcego lub wytwarzanych z organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO).

  • Certyfikat BRC FOOD

    Certyfikat BRC FOOD: gwarantuje jakość i bezpieczeństwo produktów spożywczych oraz potwierdza, że są produkowane zgodnie z określonymi normami jakości i spełniają wymogi minimalne.  Celem tej certyfikacji jest podnoszenie i propagowanie bezpieczeństwa żywności na przestrzeni łańcucha dostaw.

  • Certyfikat IFS

    Certyfikat IFS: międzynarodowy standard dla dostawców żywności. Ma na celu propagowanie skutecznego doboru dostawców żywności w oparciu o ich zdolność do dostarczania bezpiecznych produktów, które odpowiadają specyfikacjom zawartym w umowach oraz spełniają wymogi prawne.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.