Certyfikaty ekologiczne
W 1992 roku firma Rigoni di Asiago otrzymała swój pierwszy certyfikat żywności ekologicznej. Jednostką certyfikującą jest Bioagricert Srl, posiadająca autoryzację włoskiego Ministerstwa Rolnictwa i Polityki Leśnej.
Nasze wyroby produkujemy w dziewiczych obszarach o sprzyjających warunkach klimatycznych. Jak na produkty ekologiczne przystało, w naszych wyrobach nie stosujemy sztucznych aromatów ani dodatków chemicznych. Nasze produkty są dobre z natury.
Certyfikaty: potwierdzenie naszej misji.
W 1992 roku firma Rigoni di Asiago otrzymała swój pierwszy certyfikat żywności ekologicznej. Jednostką certyfikującą jest Bioagricert Srl, posiadająca autoryzację włoskiego Ministerstwa Rolnictwa i Polityki Leśnej.
Certyfikat ten potwierdza, że opatrzona nim żywność jest zgodna z wymaganiami stawianymi żywności koszernej. Słowo „koszerny” oznacza „zgodny z zasadami”, „odpowiedni” lub „dozwolony” w odniesieniu do reguł żywieniowych judaizmu.
Certyfikat wegański: potwierdza, że produkt spełnia określone normy jakościowe, które zakładają brak produktów spożywczych, składników, dodatków i substancji pomocniczych w przetwórstwie pochodzenia zwierzęcego lub wytwarzanych z organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO).
Certyfikat BRC FOOD: gwarantuje jakość i bezpieczeństwo produktów spożywczych oraz potwierdza, że są produkowane zgodnie z określonymi normami jakości i spełniają wymogi minimalne. Celem tej certyfikacji jest podnoszenie i propagowanie bezpieczeństwa żywności na przestrzeni łańcucha dostaw.
Certyfikat IFS: międzynarodowy standard dla dostawców żywności. Ma na celu propagowanie skutecznego doboru dostawców żywności w oparciu o ich zdolność do dostarczania bezpiecznych produktów, które odpowiadają specyfikacjom zawartym w umowach oraz spełniają wymogi prawne.